lørdag den 2. august 2008

Blandede formidlingsideer:

1.)
Åbent om aftenen og i weekenderne eventuelt på bekostning af en hverdag.

2.)
Hjemmesider for de enkelte filialer.

3.)
Mulighed for at træffe specialiseret personale på bestemte tidspunkter. (ikke book en bibliotekar, men en bestemt træffetid på ugen for bibliotekarer med faglige kompetencer.)

Disse 3 ideer er hentet fra 'Borgernes Idekatalog, Viborg bibliotek' ( www.bs.dk/showfile.aspx?IdGuid=%7B022A90A5-14E6-45E0-864B-2EB71B5997C0%7D )

4.)
Tydelig angivelse af A i hver sektion (Winding, ERP, 2007)

5.)
"dialogmøder, hvor alle borgere bliver indbudt en gang imellem til debat omkring bibliotekets virksomhed. Fordelen ved disse møder er, at man ikke som i et brugerråd behøver at engagere sig fast hver gang, da mange ikke har den fornødne tid til foreningsarbejde (...) i hverfald viser det at biblioteket tager brugerne alvorligt (...) Omtalte dialogmøde giver god PR, som kan være godt for biblioteket". (Breum, ERP, 2005, s.19)


'Genstart biblioteket' er et eksempel på et dialogmøde d. 30 maj 2007:
http://remixbiblioteket.dk/brugernesbibliotek/?p=52


6.)
Sæt en annonce på online opslagstavle. Her kan du indsende din annonce til opslagstavlen:
http://www.herningbib.dk/default.asp?id=63&mnu=6

7.)
Hyggekrog i magasinområde, hvor folk kan fordybe sig i lænestole. Gammeldags design med mørkt træ. (set på det nye Hjørring bibliotek)

8.)
Poker for begyndere
(Bach, Brandt Nielsen, Rugtved Mikkelsen, ERP, 2006, s.79)

9.)
En bruger foreslår at digte videre på en bog, som han har prøvet i et skriveværksted på seminariet. Dette synes han kunne være sjovt at overføre til folkebiblioteket, fx hjemmesiden. Lyngaard Hansen, ERP, 2005, Bilag E)

10.)
landdækkende forældre internetside lavet af bibliotekerne

11.)
Fælles lånerkort over hele DK med sygesikringskort

12.)
Varsel i form af sms før afleveringsdato (Johansen, Schmidt & Wollbrecht, ERP, 2006, s.16)

(set på Aalborg hovedbibliotek i 2008 under lånerstatus: "Undgå bøder på biblioteket
Få en reminder på sms eller e-mailSms 2,50 kr.E-mail 2 kr.pr. påmindelse. Tilmeld dig på www.aalborgbibliotekerne.dk eller på biblioteket")


13.)
-Aflevering og udlån på tværs af biblioteker
-Søgning i begge kataloger (universitetsbibliotek og folkebibliotek) samtidig
-Universitetsstuderende kunne tænke sig en fagportal rettet mod netop deres studium
-Tilgængelig liste over de enkelte bibliotekarer og deres emneområder, arbejdstelefon, arbejdstider og email. Så de studerende alti kan rette henvendelse til den rigtige bibliotekar for det emne de har brg for at vide noget om. Den kunne kombineresmed emnesøgningsmodulet, så bibliotekar-data popper op sammen med resultaterne af visse søgninger
-Brugerkommentar: "evt. mulighed for studiepladser på nogle af de lokale biblioteker i byen. Tættere på de studerendes hjem"
(Johansen, Schmidt & Wollbrecht, ERP, 2006, s.16)

14.)
Kommentarer fra universitetsstuderende :
-"at man i projektperioder kan få lov til at låne materialer i længeretid end en måned, selvom der står andre på venteliste"
-"at et bibliotek godt kunne tilbyde at hente bøger hjem fra andre steder selv om, at de selv har bogen".
-"bibliotek burde gøre det muligt at se hvor stor ens gæld er, så man ved hvad man har at forholde sig til"
(Johansen, Schmidt & Wollbrecht, ERP, 2006, bilag 2)
...
15.)
Små papirstykker ved pc'erne på biblioteket har reklamer på fra lokale virksomheder, som derved løbende finansierer papir på biblioteket (set på Skanderborg bibliotek)

16.)
"Der også kan skabes en bedre kontakt, hvis man indbyder til særlige kulturelle arrangementer, hvor de etniske minoriteter selv deltager som arrangører ved udstillinger med en eller anden kunstnerisk udfoldelse." (Skov, ERP, 2002, s. 29)

17.)
"Desuden kan det anbefales at indgå i et tættere samarbejde med Indvandrerbiblioteket (siden 2006 BiblioteksCenter for Integration) omkring udveksling af materialesamlinger med andre biblioteker. Det er dog først muligt, når man kender sine egne delsamlinger og udlånstal bedre." (Skov, ERP, 2002, s. 30)

18.)
Vandbeholder med afkølet vand og plastikkrus. Gratis (Set på Aalborg Hovedbibliotek)

19.) Biblioteket by night

20.)
Automatisk fjernlån

21.)
Storskærm i hjørnet af avislæsesalen med TV. med høretelefoner. Storskærm og salen kan også bruges til events? (Århus hovedbibliotek)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar