tirsdag den 21. juni 2016

Tillad lånerne på biblioteket at se lånehistorik

En idé jeg fik. Tillad lånerne på biblioteket at se lånehistorik så langt tilbage de vil for deres udlån. Nogle vil gerne holde styr på udlån og hvad man fx har læst pågældende år. Eller hvis en studerende skriver opgave kan det være smart at se alle lånte titler når de skal til at skrive litteraturliste. Med det nuværende system forsvinder dine låneoplysninger, når du afleverer.

Denne statusopgørelse over gamle udlån kunne også inkludere digitale udlån som fx  e-bøger, filmstriben, bibzoom mm.

Jeg har fx været ude for at jeg lånte en cd i en serie, men da der var gået noget tid, kunne jeg ikke huske om jeg var nået til 5 eller 6 i serien.

Lånehistorik findes muligvis allerede på nogle biblioteker. Men ikke alle. Det kan være et spørgsmål om bibliotekerne af lovmæssige årsager ikke må opbevare oplysningerne over længere tid i deres system.

2 kommentarer:

  1. Jeg er desværre ret sikker på, at muligheden ikke findes på nogen biblioteker. Det er nemlig et spørgsmål om registerlovgivning, som gør, at vi ikke må opbevare de oplysninger (de ville også være rare at have som bibliotekar).

    SvarSlet
  2. Janus Andersen: Undskyld den sene respons. Ja, det kunne være en god backup at have som låner. I så fald må man selv (løbende) notere sin lånehistorik ned.

    SvarSlet